Tips til SFO

storøya.jpg

Møt Storøya SFO i Bærum! 

En av de raskest voksende SFO-ene på Østlandet. I en kaotisk hverdag evner de å få mye ut av tiden på SFO både for barna og de ansatte. 

Aktiviteter

På Storøya SFO har ansatte ansvar for å arrangere et ukentlig kurs hver. De står fritt til å velge hva kurset skal handle om og det tas ofte utgangspunkt i egne hobbyer og interesser. Til sammen blir dette flere ulike kurs hver dag. Barna kan være med på alt fra ett til fire faste kurs i uken. Foreldre sender inn skjema med barnas ønsker. De har arrangert kurs i alt fra Lego-koding til yoga. På denne måten får de ansatte en sjanse til å skinne på områder som er deres “hjemmebane”. Dette gir selvtillit og fører til trivsel på arbeidsplassen.

Gir SFO et løft

SFO-leder Ellen Kofstad forteller engasjert at hun brenner for at SFO skal bli noe mer: 

“Vi vil at det skal være noe ordentlig som går fast over mange uker. Med kurs får ansatte sjansen til å briljere og dele sine egne interesser med barna. Dette gir mer engasjerte ansatte som tar mer ansvar på jobben. Dette gjelder dagene de holder kurs, men også resten av uken.”

Noe alle gleder seg til

“Vi ser at barna gleder seg til de ulike kursene og er lei seg når de er over” sier en av de ansatte, Camilla Gullberg. “Det er fordi barna merker at de ansatte brenner for kursene. Siden de selv får velge hva kurset skal handle om, har de voksne det vel så morsomt som barna. Når de voksne har det gøy, smitter det over på barna.”

HER ER ET IMPONERENDE RESULTAT AV BARNAS FORMINGSAKTIVITET

HER ER ET IMPONERENDE RESULTAT AV BARNAS FORMINGSAKTIVITET

Arrangerer skate-kurs

“Jeg skater i parken nesten hver dag, så det faller helt naturlig å holde kurs om dette for barna. Det er kult å få gjøre dette på jobben! Dessuten er det veldig stas for barna som får mye mer ut av ettermiddagen enn ellers. Man ser at barna digger det!” sier Jonatan Drab.

JONATANS SKATEKURS VAR ET POPULÆRT HØSTTILBUD. HER SER VI HAN LEKER MED FORNØYDE BARN I SKOLEGÅRDEN.

JONATANS SKATEKURS VAR ET POPULÆRT HØSTTILBUD. HER SER VI HAN LEKER MED FORNØYDE BARN I SKOLEGÅRDEN.

Økt trygghet for barna

Barna blir også tryggere på de voksne de har kurs med fordi de får mye tid sammen i mindre grupper. I kursene blir barna også satt sammen fra ulike klasser og trinn. Kofstad påpeker at dette gjør at mange får flere venner utenfor klassen og trinnet og at det gir en større trygghet i skolegården. 

RESULTAT AV BARNAS MALEAKTIVITETER

RESULTAT AV BARNAS MALEAKTIVITETER

Allsidige tilbud

Gode eksempler på kurs fra Storøya SFO:

 • Yoga og ballett

 • Kreativ gruppe

 • Forming

 • Allidrett

 • Basketball

 • Bakekurs

 • Barnas Restaurant

 • LEGO-koding

 • Origami

 • Sjakk-kurs

 • Malekurs

 • Olabil-bygging

 

Mye logistikk

Før sendte SFO-lederen ut påmeldingsskjema til aktivitetene på e-post og fikk inn hundrevis av svar med barnas preferanser på kurs. Alle kurs har et begrenset antall plasser, så det var mye jobb å plassere alle så de kom på riktig kurs. “Etter at vi har tatt i bruk appen FamWeek har vi fått mye hjelp med å planlegge og gjennomføre kurs.” sier Kofstad. “Anbefales på det varmeste til alle som jobber med SFO.”

Det er lett å komme igang med administrasjon av kurs og aktiviteter i SFO og barnehage gjennom FamWeek.

Prøv det du også! 

 

 


Les med om Storøya Skole i media:  

Storøya skole satser helt åpent

19. august 2013, Asker og Bærum Budstikke 

Historisk velkomst på Storøya Skole

18. august 2010, Asker og Bærum Budstikke